weten of je website werkt metanalytics

Hoe weet je of een website werkt

Hoe weet je of een website werkt voor de doelen die je hebt? Dat is een goede vraag en in dit bericht probeer ik je daar zo goed mogelijk antwoord op te geven.

Gebruik van analysetools

Door gebruik te maken van analysetools zoals Google Analytics kun je erachter komen of een website voor je werkt. 

Je kunt zien hoeveel bezoekers er op je website komen, waar ze vandaan komen, op welk apparaat ze je site bezoeken en wat ze op je website doen.

Als je naar al deze inzichten kijkt, kun je daar vervolgens op inspelen.

Een aantal voorbeelden

Je ziet bijvoorbeeld dat de meeste bezoekers uit het buitenland komen. Je kunt dan overwegen om je website ook in een andere taal te schrijven. Er zijn verschillende plugins die je kunnen helpen bij het vertalen.

Nog een voorbeeld. Je ziet dat je website meer wordt bezocht via een mobiele telefoon dan op een pc. Je zou er dan voor moeten zorgen dat je website responsive is zodat hij ook op een mobiele telefoon goed werkt. Dit doen we bij Decomaris Web/Design standaard bij iedere website die gemaakt word.

weten of je website werkt metanalytics
Foto door PhotoMIX Company: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/koffie-kop-telefoon-bureau-106344/

Zoals je ziet zijn er heel veel inzichten te halen uit analysetools waardoor je steeds je website aan kan passen aan je bezoekers.

Wil je weten of jouw website werkt voor je?

Als je wil weten of jouw website werkt voor je maar je weet niet hoe je analysetools moet installeren, dan kan ik je daarbij helpen.

Of heb je misschien wel de inzichten maar weet je niet hoe je jouw website kan verbeteren.

Vraag een gratis vrijblijvend gesprek aan om de mogelijkheden te bespreken.

Vergelijkbare berichten