SEO zoekmachineoptimalisatie. meer bezoekers naar je website

meer bezoekers naar je website

Als je een website hebt wil je natuurlijk wel dat hij goed bezocht word. Als je website niet goed bezocht word mis je mogelijke klanten. Dat is natuurlijk zonde. In dit artikel laat ik je zien hoe je meer bezoekers naar je website kunt krijgen. 

SEO zoekmachineoptimalisatie. meer bezoekers naar je website

Wat is SEO?

SEO is search engine optimalisation oftewel zoekmachine optimalisatie. 

Hoe hoger de positie in zoekmachines hoe groter de kans dat mensen naar je website komen. Iedereen wil daarom dus het liefst zo ver mogelijk bovenaan staan.

Zoektermen gebruiken voor meer bezoekers naar je website

Door de grote groei in het aantal websites word het ook steeds moeilijker om met bepaalde zoekwoorden bovenaan te komen in zoekmachines. Wat je hieraan kunt doen is iets langere zoektermen gebruiken. De kans dat mensen op deze zoektermen gaan zoeken is wel iets kleiner maar de kans om hoger te komen is weer groter. Daar komt nog bij dat als je dit goed toepast de bezoekers ook gelijk de juiste informatie vinden waar ze naar op zoek zijn.

Je kan bijvoorbeeld gezocht worden als bakker. Iemand uit Groningen zal niet zo snel naar Limburg rijden voor een bakker.

Je kan dan beter gaan voor bakker in Limburg. 

Op deze manier is de kans groter dat ze ook daadwerkelijk naar je winkel komen.

Doe van te voren een zoekwoorden onderzoek. Bedenk hierbij waar je bezoekers naar op zoek zijn en welke zoektermen ze hiervoor gebruiken. Je kunt ook kijken hoe groot de concurrentie is met deze zoektermen. Hoe meer concurrentie je hebt hoe lastiger het is om bovenaan te komen.

Wat is er verder belangrijk voor SEO

Verder is het voor SEO belangrijk dat je website goed en logisch is ingericht.

Maak gebruik van een duidelijk menu en knoppen en zorg ervoor dat je website snel laad.

Links toevoegen naar je andere pagina’s is ook belangrijk. Je helpt de crawlers hiermee makkelijk je pagina te vinden. Hoe meer links er naar een bepaalde pagina gaan hoe belangrijker de pagina word gezien door de zoekmachines. Zorg er dus voor dat er meer links naar voor jou de belangrijkste pagina gaan. 

Zorg er ook voor dat je interessante artikelen plaatst op je website waar mensen echt wat aan hebben. Uiteindelijk schrijf je de teksten natuurlijk voor je mogelijke klanten en niet alleen maar om bovenaan te komen in een zoekmachine. 

Wat is SEA?

Met SEA is het gemakkelijker om je website bovenaan in zoekmachines te krijgen. Je betaald voor een advertentie waardoor je verder bovenin word gezet. Probeer maar eens te zoeken in google. Je ziet dan eerst een aantal advertenties en daarna pas de andere artikelen.

Je kunt hiervoor gebruik maken van Google Ads. Hiermee kun je gemakkelijk advertenties aanmaken. De meeste mensen zoeken ook als eerste op google als ze ergens naar op zoek zijn. 

meer bezoekers naar je website met google adwords

Hoe kun je sociale media inzetten om meer bezoekers naar je website te krijgen?

Mensen op sociale media zitten over het algemeen meestal niet te wachten op reclames. Ze zijn meer op zoek naar verbinding. Plaats daarom ook regelmatig iets persoonlijks. 

Geef ze bijvoorbeeld een kijkje achter de schermen. 

Op sociale media kanalen heb je een groot bereik. Door regelmatig je blogberichten te delen wek je de interesse voor mogelijke bezoekers. 

 

Welke sociale media kanalen kun je het beste gebruiken?

De sociale media kanalen die je het beste kunt gebruiken zijn afhankelijk van wat voor bedrijf je hebt en welke je zelf fijn vind om mee te werken.

De meest bekende sociale media kanalen zijn LinkedIn, Facebook, Twitter en Instagram. Om te bepalen waar jij je doelgroep het beste kunt vinden zal ik laten zien welke mensen op de verschillende kanalen te vinden zijn en wat ze meestal doen.

LinkedIn

Op LinkedIn waren in 2022 in Nederland 5 miljoen gebruikers actief. Je bereikt op LinkedIn vooral mensen die interesse hebben in zakelijke contacten. Het zijn vooral 20 tot 50 jarigen die op zoek zijn naar nieuwe opdrachten of een nieuwe baan.

Je kunt je volgers op LinkedIn meer vertellen over je bedrijf en product of dienst. Laat bijvoorbeeld zien hoe je werkdag eruit ziet, deel successen of laat ze een kijkje achter de schermen zien.

Facebook

Facebook had in 2022 10,3 miljoen gebruikers in Nederland en is daarme het een na grootste socialmediakanaal. De meeste facebookgebruikers zijn tussen de 25 en 57 jaar oud.

Je hebt op Facebook de vrijheid om verschillende berichten te plaatsen: foto’s, video’s tekst etc. Deel interessante weetjes, een practische uitleg over jouw product of dienst. Gebruikers van Facebook zijn vooral op zoek naar prachtische, inspirerende en grappige content.

Twitter

Twitteraars publiceren korte berichtjes die vooral gaan over nieuws en actualiteiten. Deze berichtjes zijn maximaal 280 tekens.

De doelgroep die je hier bereikt zijn onder andere journalisten en politici.

Instagram

Op Instagram bereik je vooral 15 tot 40 jarigen die houden van mooie foto’s en interactieve stories en reels.

Stel vragen en ga met je volgers in gesprek over het antwoord om het aantal instagramvolgers te laten groeien. Wissel hierbij af tussen foto’s, video’s, stories en reels.

Een storie staat 24 uur online. Wil je dat hij langer zichtbaar is kun je hem uitlichten.

Een goede website is belangrijker dan meer bezoekers.

Meer bezoekers naar je website is leuk maar uiteindelijk wil je natuurlijk dat je meer klanten krijgt en dus meer omzet gaat draaien. De bezoekers die naar je website komen moeten dus wel de juiste zijn en dat doe je door het maken van een goede website die je bezoekers naar de juiste knoppen leid.

Je bezoeker moet gelijk zien of hij/zij op jouw website op de juiste plek is. Als dat zo is wil je ze enthousiast maken om door te lezen en verder te klikken naar je andere pagina’s.

Zorg er dus voor dat je een goede website krijgt of je deze nu zelf gaat maken of laat maken.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *